Expertprijs 2015: winnaar

web-logo2015-expert-win

concordia-box-webConcordia wint de Nederlandse Spellenprijs – experts van 2015. De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2015 bekendgemaakt. In de categorie expertspellen gaat de winst naar Concordia, een bordspel voor 2-5 spelers over de ontwikkeling van een Romeins handelsimperium. Het spel is ontworpen door Mac Gerdts en wordt uitgegeven door 999 Games.

concordia_banner_side

De jury oordeelt over Concordia: deckbuilding, resourcemanagement en het positiespel op het bord zijn tot een natuurlijk geheel samengebracht, wat een overzichtelijk spel oplevert met genoeg diepgang. Het actiesysteem vraagt om handmanagement en geeft de vrijheid om een eigen palet aan acties samen te stellen. Naast de eigen plannen moet men de medespelers in de gaten houden. Welke kaarten willen zij, waar gaan zij bouwen?

De andere genomineerden in deze categorie waren The Golden Ages, een bordspel over de opkomst en groei van beschavingen (uitgever: Quined Games) en Istanbul, een bordspel over handel en logistiek op de bazaar (uitgever: White Goblin Games).