Familieprijs 2015: winnaar

web-logo2015-familie-win

splendor-box-webSplendor wint de Nederlandse Spellenprijs Рfamilie van 2015. De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2015 bekendgemaakt. In de categorie familiespellen gaat de winst naar Splendor, een kaartspel voor 2-4 spelers over het zo voordelig mogelijk verzamelen van edelstenen. Het spel is ontworpen door Marc André en wordt uitgegeven door Space Cowboys (distributie: Selecta Spel & Hobby).

splendor_905_240

De jury oordeelt over Splendor: een overzichtelijk en toegankelijk verzamelspel. Investeren en incasseren, doe het net even wat slimmer en zit daarmee je medespelers dwars. Het is keer op keer een leuke uitdaging om een zo voordelig mogelijk spoor naar de winst te vinden. Splendor komt niet alleen tot zijn recht in een vriendelijke setting, maar schittert ook met het mes op tafel.

De andere genomineerden in deze categorie waren Camel Up, een bordspel over een vlotte kamelenrace met weddenschappen (uitgever 999 Games) en Sushi Go, een kaartspel over het verzamelen van Japanse lekkernijen (uitgever: White Goblin Games).