NSP 2012

lancaster-boxHet bordspel Lancaster is door de jury van de Nederlandse Spellenprijs uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2012. Lancaster is een bordspel voor 2-5 spelers. Het spel is ontworpen door Matthias Cramer en wordt uitgegeven door Queen Games.

De jury oordeelt over Lancaster: Lancaster is een uitdagend bordspel met zeer veel diepgang. Het spel is fraai van vormgeving en is voorzien van bijzonder goed spelmateriaal. De spelregels zijn duidelijk en de speelduur van maximaal anderhalf uur is relatief kort. Het spel is gericht op de gevorderde speler en is wat niveau betreft iets ingewikkelder dan de overige genomineerde spellen.

De andere genomineerden waren:

  • Hoogspanning: De Eerste Vonken van Friedemann Friese (999 Games),
  • Mondo van Michael Schacht (White Goblin Games),
  • Ninjato van Dan Schnake en Adam West (White Goblin Games)
  • Takenoko van Antoine Bauza (Matagot / Asmodee).