NSP 2014

De winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2014 zijn Qwixx en De Legenden van Andor. Met ingang van 2013 hanteert de jury van de Nederlandse twee categorieën. De Nederlandse Spellenprijs – familie en de Nederlandse Spellenprijs – experts. Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. Een expertspel is geschikt voor spelers met meer speelervaring.

nsp-winnaars-2014

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – familie van 2014 is Steffen Benndorf’s vlotte dobbelspel Qwixx, uitgegeven door White Goblin Games. De jury oordeelt over Qwixx: dit spel bewijst dat er niet veel spelregels nodig zijn voor een leuk spel. En dankzij de witte dobbelstenen doet iedereen in elke speelbeurt mee. Probeer je zoveel mogelijk hokjes af te strepen, of ga je juist behoedzaam te werk om te voorkomen dat je een onbruikbare worp krijgt? Dobbelstenen zijn nooit eerlijk, maar juist daardoor komt emotie in het spel. Een nieuwe klassieker, die ook na heel veel potjes nog steeds leuk blijft. Veel dobbel- en rekenplezier voor het hele gezin in een klein doosje.

De overige genomineerden in deze categorie zijn:

  • Hanabi van Antoine Bauza (Asmodee, distributie: Tactic).
  • Ugo! van Ronald Hoekstra, Thomas Jansen en Patrick Zuidhof (PlayThisOne).

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – experts van 2014 is Michael Menzel’s fantasievolle coöperatieve bordspel De Legenden van Andor, uitgegeven door 999 Games. De jury oordeelt over De Legenden van Andor: een prachtig uitgevoerd, coöperatief bordspel in een fantasy-setting: alleen al het materiaal van dit spel nodigt je van harte uit om te spelen. Ook de spelregels doen dat trouwens, want met maar een paar spelregels per keer, die dus ook nog eens spelenderwijs geïntroduceerd worden, kun je bijna meteen aan de slag. Bovendien worden de scenario’s na het introductiespel al snel uitdagender. Het thema is goed in het spel verwerkt, en het spreekt dan ook velen tot de verbeelding. En als je alle scenario’s hebt gespeeld, vind je op internet nog talloze andere…

De overige genomineerden in deze categorie zijn:

  • Brugge van Stefan Feld (White Goblin Games).
  • Russian Railroads van Helmut Ohley en Leonhard Orgler (999 Games).

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: