Expertprijs 2016: winnaar

web-logo2016-exp-win

Marco Polo wint de Nederlandse Spellenprijs – experts van 2016.

web-Marco-PoloDe jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2016 bekendgemaakt. In de categorie expertspellen gaat de winst naar Marco Polo, een bordspel voor 2-4 spelers, die als reislustige koopmannen op de zijderoute in de voetsporen van Marco Polo treden. Het spel is ontworpen door Simone Luciani en Daniele Tascini en wordt uitgegeven door 999 Games.

marcopolo_905_240

De jury oordeelt over Marco Polo: een strategisch bordspel met dobbelstenen, waarbij timing een cruciale rol speelt. Je probeert anderen steeds een stap voor te blijven in deze uitdagende trip met een origineel actiesysteem. De verschillende personages geven iedere speler zijn eigen uitgangspositie. Hoewel zeer verschillend en sterk, blijken ze prima gebalanceerd. Daarnaast geeft de samenstelling en spreiding van de stadsacties elk spel zijn eigen karakter. Door deze enorme hoeveelheid variatie is elk spel weer een nieuwe ontdekkingsreis.

De andere genomineerden in deze categorie waren De Alchemist, een bordspel over het ontrafelen van geheime ingredi├źnten (uitgever: The Game Master) en Haspelknecht, een bordspel over mijnbouw in het Duitse Ruhrgebiet (uitgever: Quined Games).

Meer informatie: de genomineerden van 2016.