Familieprijs 2016: winnaar

web-logo2016-fam-win

Avonturenland wint de Nederlandse Spellenprijs – familie van 2016.

web-avonturenlandDe jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2016 bekendgemaakt. In de categorie familiespellen gaat de winst naar Avonturenland, een bordspel voor 2-4 spelers, over een avontuurlijke reis door een land vol spannende uitdagingen. Het spel is ontworpen door Wolfgang Kramer en Michael Kiesling en wordt uitgegeven door Haba.

avonturenland_905_240

De jury oordeelt over Avonturenland: de eenvoudige regels leiden tot een uitdagend spel, waarin je lastige keuzes moet maken op het pad naar de overwinning. Onderweg moet je af en toe kansen afwegen, risico’s nemen of andere avonturiers dwarszitten. Dankzij de drie avonturen krijg je echt verschillende spelervaringen. Ook voor doorgewinterde avonturiers!

De andere genomineerden in deze categorie waren Codenames, een partyspel vol spionnen (uitgever: White Goblin Games) en Quadropolis, een bordspel voor stedenbouwers (uitgever: Days of Wonder).

Meer informatie: de genomineerden van 2016.