NSP 2015

De winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2015 zijn Splendor en Concordia. Met ingang van 2013 hanteert de jury van de Nederlandse twee categorieën. De Nederlandse Spellenprijs – familie en de Nederlandse Spellenprijs – experts. Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. Een expertspel is geschikt voor spelers met meer speelervaring.

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – familie van 2015 is Splendor, een kaartspel voor 2-4 spelers over het zo voordelig mogelijk verzamelen van edelstenen. Het spel is ontworpen door Marc André en wordt uitgegeven door Space Cowboys (distributie: Selecta Spel & Hobby). De jury oordeelt over Splendor: een overzichtelijk en toegankelijk verzamelspel. Investeren en incasseren, doe het net even wat slimmer en zit daarmee je medespelers dwars. Het is keer op keer een leuke uitdaging om een zo voordelig mogelijk spoor naar de winst te vinden. Splendor komt niet alleen tot zijn recht in een vriendelijke setting, maar schittert ook met het mes op tafel.

De andere genomineerden in deze categorie zijn:

  • Camel Up, een bordspel over een vlotte kamelenrace met weddenschappen (uitgever 999 Games).
  • Sushi Go, een kaartspel over het verzamelen van Japanse lekkernijen (uitgever: White Goblin Games).

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – experts van 2015 is Concordia, een bordspel voor 2-5 spelers over de ontwikkeling van een Romeins handelsimperium. Het spel is ontworpen door Mac Gerdts en wordt uitgegeven door 999 Games. De jury oordeelt over Concordia: deckbuilding, resourcemanagement en het positiespel op het bord zijn tot een natuurlijk geheel samengebracht, wat een overzichtelijk spel oplevert met genoeg diepgang. Het actiesysteem vraagt om handmanagement en geeft de vrijheid om een eigen palet aan acties samen te stellen. Naast de eigen plannen moet men de medespelers in de gaten houden. Welke kaarten willen zij, waar gaan zij bouwen?

De andere genomineerden in deze categorie zijn:

  • The Golden Ages, een bordspel over de opkomst en groei van beschavingen (uitgever: Quined Games).
  • Istanbul, een bordspel over handel en logistiek op de bazaar (uitgever: White Goblin Games).

1 Reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: