NSP 2016

De winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2016 zijn Avonturenland en Marco Polo. Met ingang van 2013 hanteert de jury van de Nederlandse twee categorieën. De Nederlandse Spellenprijs – familie en de Nederlandse Spellenprijs – experts. Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. Een expertspel is geschikt voor spelers met meer speelervaring.

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – familie van 2016 is Avonturenland, een bordspel voor 2-4 spelers, over een avontuurlijke reis door een land vol spannende uitdagingen. Het spel is ontworpen door Wolfgang Kramer en Michael Kiesling en wordt uitgegeven door Haba. De jury oordeelt over Avonturenland: de eenvoudige regels leiden tot een uitdagend spel, waarin je lastige keuzes moet maken op het pad naar de overwinning. Onderweg moet je af en toe kansen afwegen, risico’s nemen of andere avonturiers dwarszitten. Dankzij de drie avonturen krijg je echt verschillende spelervaringen. Ook voor doorgewinterde avonturiers!

De andere genomineerden in deze categorie zijn:

  • Codenames, een partyspel vol spionnen (uitgever: White Goblin Games).
  • Quadropolis, een bordspel voor stedenbouwers (uitgever: Days of Wonder).

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – experts van 2016 is Marco Polo, een bordspel voor 2-4 spelers, die als reislustige koopmannen op de zijderoute in de voetsporen van Marco Polo treden. Het spel is ontworpen door Simone Luciani en Daniele Tascini en wordt uitgegeven door 999 Games. De jury oordeelt over Marco Polo: een strategisch bordspel met dobbelstenen, waarbij timing een cruciale rol speelt. Je probeert anderen steeds een stap voor te blijven in deze uitdagende trip met een origineel actiesysteem. De verschillende personages geven iedere speler zijn eigen uitgangspositie. Hoewel zeer verschillend en sterk, blijken ze prima gebalanceerd. Daarnaast geeft de samenstelling en spreiding van de stadsacties elk spel zijn eigen karakter. Door deze enorme hoeveelheid variatie is elk spel weer een nieuwe ontdekkingsreis.

De andere genomineerden in deze categorie zijn:

  • De Alchemist, een bordspel over het ontrafelen van geheime ingrediënten (uitgever: The Game Master).
  • Haspelknecht, een bordspel over mijnbouw in het Duitse Ruhrgebiet (uitgever: Quined Games).

Geef een reactie