Expertprijs 2017: winnaar

Orléans wint de Nederlandse Spellenprijs – experts van 2017.

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs van 2017 bekendgemaakt. In de categorie expertspellen gaat de winst naar Orléans, een bordspel voor 2-4 spelers, waarin de spelers aan hun imperium bouwen in het middeleeuwse Frankrijk. Het spel is ontworpen door Reiner Stockhausen en wordt uitgegeven door White Goblin Games.

De jury oordeelt over Orléans: dit aantrekkelijke spel geeft een originele twist aan het inmiddels welbekende deckbuilding mechanisme. De verscheidenheid aan mogelijke strategieën nodigt uit om te experimenteren. Of jij je nu toelegt op reizen, het aanmonsteren van nuttige werkkrachten of in gebouwen specialiseert, je bouwt altijd iets op. Het is altijd goed, maar kan ook steeds beter. En juist dat zal zich langzaam openbaren, zodat je elke keer weer opnieuw plezier beleeft in Orléans.

De andere genomineerden in deze categorie waren Great Western Trail, waarin spelers vee transporteren dwars door het Wilde Westen (uitgever: 999 Games) en Mombasa, waarin spelers fortuin maken via compagnieën in Afrika (uitgever: The Gamemaster).

Meer informatie: de genomineerden van 2017.