Familieprijs 2017: winnaar

Droomhuis wint de Nederlandse Spellenprijs – familie van 2017.

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs van 2017 bekendgemaakt. In de categorie familiespellen gaat de winst naar Droomhuis, een bordspel voor 2-4 spelers, waarin de spelers proberen de ideale inrichting van hun huis te realiseren. Het spel is ontworpen door Klemens Kalicki en wordt uitgegeven door Chronicle Games/White Goblin Games.

De jury oordeelt over Droomhuis: dit prachtige spel nodigt meteen uit om te spelen. Ook kinderen kunnen dankzij de eenvoudige regels en overzichtelijke speelduur snel hun huis uit de grond stampen. Toch zijn er genoeg lastige keuzes te maken, zodat Droomhuis ook voor volwassen architecten genoeg te bieden heeft. Hoe groot wordt deze keer jouw spellenkamer?

De andere genomineerden in deze categorie waren Imhotep, waarin de spelers geslepen aan monumenten bouwen in het oude Egypte (uitgever: White Goblin Games) en
Kingdomino, waarin de spelers een koninkrijk bouwen met een knipoog naar het klassieke domino (uitgever: White Goblin Games / Blue Orange Games).

Meer informatie: de genomineerden van 2017.