Expertprijs 2018: winnaar

Gaia Project wint de Nederlandse Spellenprijs – experts van 2018

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs van 2018 bekendgemaakt. In de categorie expertspellen gaat de winst naar Gaia Project, een bordspel voor 2 – 4 spelers vanaf 12 jaar, waarbij spelers technologie ontwikkelen en planeten bevolken. Het spel is ontworpen door Jens Drögemüller en Helge Ostertag en wordt uitgegeven door White Goblin Games.

De jury oordeelt over Gaia Project: “Dankzij een prachtige mix van spelmechanismen biedt dit spel de speler veel diepgang. Een variabel speelbord, veertien mogelijke buitenaardse rassen en een veelheid aan tactische en strategische keuzes zorgen samen voor een immense herspeelbaarheid. De strijd om de overwinning vindt plaats op zoveel fronten, dat dit spel telkens weer uitdagend is.”

De andere genomineerden in deze categorie waren Chimera Station (uitgever: Game Brewer) en Paco Ŝako (uitgever: Paco Ŝako).

Meer informatie: de genomineerden van 2018.