Familieprijs 2018: winnaar

Azul wint de Nederlandse Spellenprijs – familie van 2018

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs van 2018 bekendgemaakt. In de categorie familiespellen gaat de winst naar Azul, een bordspel voor 2 – 4 spelers vanaf 8 jaar, waarbij spelers worden uitgedaagd om de muren van het koninklijke paleis zo goed mogelijk te decoreren. Het spel is ontworpen door Michael Kiesling en wordt uitgegeven door Asmodee.

De jury oordeelt over Azul: “De kleurrijke tegels nodigen direct uit om te spelen. De regels heb je snel geleerd, maar om de beste decoratie te maken, moet je toch goed plannen. Als geoefende speler kun je tevens je medespelers actief dwarszitten. Ook voor geslepen tegelzetters is dit een verslavend spel.”

De andere genomineerden in deze categorie waren Luxor (uitgever: Queen Games) en The Mind (uitgever: White Goblin Games).

Meer informatie: de genomineerden van 2018.