Familieprijs 2019: winnaar

Welcome to… wint de Nederlandse Spellenprijs – familie van 2019

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs van 2019 bekendgemaakt. In de categorie familiespellen gaat de winst naar Welcome to…, een spel voor 1 – 100 spelers vanaf 10 jaar, waarbij de spelers elk hun eigen jaren 50 woonwijk aanleggen. Het spel is ontworpen door Benoit Turpin en wordt uitgegeven door Jumping Turtle Games.

De jury oordeelt over Welcome to…: ‘een vlot bouwspel. Je speelt allemaal tegelijkertijd en daardoor beleef je zelfs met een grote groep nog plezier. Ook in een solo-variant is voorzien. Er zijn veel verschillende manieren om punten te scoren, maar toch worden de keuzes steeds lastiger naarmate je scoreblad voller raakt. Dankzij de bonusvoorwaarden blijft dit mooi geïllustreerde spel fris’.

De andere genomineerden in deze categorie waren Clever en De Kwakzalvers van Kakelenburg (uitgever: 999 Games).

Meer informatie: de genomineerden van 2019.