Ons nieuwe YouTube kanaal

Nadat eerder dit jaar de Nederlandse Spellenprijs al op Instagram live gegaan was, volgt nu ook een eigen YouTube kanaal. Sinds 2015 maakt het jurylid Bastiaan van Nox’ Spellenzolder al filmpjes van alle genomineerde spellen en plaatst deze op internet.

Deze filmpjes bevatten informatie over elk spel en geven kort aan waarom de jury deze spellen heeft genomineerd. Ook wordt het spelmechanisme uitgelegd, zodat geïnteresseerden zich goed kunnen oriënteren op de diverse genomineerde spellen. Daardoor kan een speler nog beter inschatten of een spel past bij zijn of haar spelersgroep. Dit wordt steevast erg positief ontvangen.

Makkelijker te vinden

De presentaties waren altijd al via de website van de Nederlandse Spellenprijs te bereiken. Maar voor spelers die benieuwd waren naar spellen van een vorige jaargang betekende dit dat ze op de website van de Spellenprijs moesten zoeken naar de juiste verwijzing. En dat wilde nog weleens wat tijd kosten.

Dat is natuurlijk jammer, want een goed spel van een paar jaar geleden is over het algemeen nu ook nog een goed spel. Zo is Azul van de jaargang 2018 nog steeds fantastisch en hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Splendor uit 2015.

Genoeg reden om de filmpjes makkelijker toegankelijk te maken. Daarom zijn alle filmpjes nu ook te vinden op een eigen YouTube kanaal. Op dit kanaal zijn namelijk de presentaties van alle genomineerde spellen van de afgelopen vijf jaar geplaatst, per jaargang overzichtelijk gegroepeerd. Op deze manier kunnen ook de spellen die al wat eerder genomineerd waren, eenvoudig teruggevonden worden.

Het filmpje dat in 2018 werd gemaakt over winnaar Azul

Nog maar het begin

Bastiaan zal dit jaar wederom, na de bekendmaking van de nominaties, presentaties van de genomineerde spellen verzorgen. Natuurlijk zullen die filmpjes eveneens op het nieuwe YouTube kanaal van de Nederlandse Spellenprijs geplaatst worden. Maar er gaat hier nog meer gebeuren! We verklappen nog niet alles, maar wat te denken van een reportage van de prijsuitreiking?

3 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: