Nominaties worden op 19 september bekendgemaakt

De jury van de Nederlandse Spellenprijs is druk bezig met de laatste stappen om de nieuwe spellen van afgelopen jaargang te beoordelen. Op 19 september zullen de nominaties bekendgemaakt worden voor alle drie de categorieën. Deze bijeenkomst zal, in het bijzijn van de uitgevers, live uitgezonden worden via het eigen YouTube-kanaal.

Alle spellen die voor het eerst in het Nederlands uitgegeven zijn gedurende het tijdvak 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2020 en (ook) gericht zijn op een volwassen publiek, komen in aanmerking voor een nominatie voor een van de drie categorieën en worden dus beoordeeld door de jury.

De jury bestaat uit vrijwilligers met verschillende achtergronden, die natuurlijk allemaal blijk geven van een goede kennis over spellen en in de spellenwereld hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Van oprichter van een spellenclub of –evenement tot spelfotograaf, van recensent voor blog of tijdschrift tot winkelier, ze hebben allemaal gemeen dat ze het betere spel een warm hart toedragen.

Officiële bekendmaking live op Youtube

Vanaf 11 uur op 19 september zal de jury de beste drie spellen bekendmaken voor elke categorie, te weten Familie, Kenners en Experts. Vanwege de COVID-19-maatregelen zal dat dit jaar helaas niet op een spellenbeurs kunnen plaatsvinden en zal er ook geen publiek bij de plechtigheid aanwezig kunnen zijn.

Omdat de Nederlandse Spellenprijs juist als doel heeft de consument een onafhankelijk waardeoordeel te geven, is besloten de bekendmaking dit jaar uit te zenden via YouTube. De bijeenkomst zal wel bijgewoond worden door enkele genodigden. Hieronder zullen uiteraard de uitgevers van de negen genomineerde spellen zijn, zodat zij nog wel een korte reactie kunnen geven.

Over precies vijf weken wordt dus duidelijk welke spellen bekroond
worden met de felbegeerde nominaties. Welke spellen zullen in de
voetsporen treden van bijvoorbeeld Welcome to… en Rovers van de
Noordzee
, de winnaars van afgelopen jaar? Het speculeren kan beginnen.

1 Reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: