Nominaties 2020 zaterdag live op Youtube

Komende zaterdag, 19 september 2020, wordt vanaf 11 uur bekendgemaakt welke spellen dit jaar de felbegeerde nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs in de wacht gesleept hebben. In elke categorie worden drie spellen genomineerd. Nieuw is de categorie Kenners, zodat er in totaal negen spellen worden uitgelicht, verdeeld over de drie categorieën Familie, Kenners en Experts.

Een van de doelstellingen van de Nederlandse Spellenprijs is het geven van een onafhankelijk waardeoordeel aan de consument. Daarom hecht de organisatie er ook aan dat geïnteresseerden de ceremonie bij kunnen wonen. Helaas vindt de bekendmaking vanwege de COVID-19-maatregelen noodgedwongen plaats in een kleinere setting, waar alleen plaats is voor genodigden. Om iedereen toch de mogelijkheid te bieden deze bijeenkomst te volgen, wordt het live uitgezonden via YouTube. Tijdens de ceremonie maakt de jury haar oordeel wereldkundig, en geven de uitgevers van de betreffende spellen ook een korte reactie.

Bekijk zaterdag vanaf 11 uur live de bekendmaking van de nominaties voor 2020
Bekijk zaterdag vanaf 11 uur live de bekendmaking van de nominaties voor 2020

Twintigste keer

De Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, wordt dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. Een vakjury van negen experts kiest de genomineerde spellen. Deze zijn gekozen uit meer dan honderd bord- en kaartspellen die voor de Nederlandse markt uitgebracht zijn in het tijdvak van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2020. De jury kijkt hierbij met name naar kwaliteit, speelplezier en originaliteit. In november zal in elke categorie één spel tot winnaar gekroond worden.

De jury bestaat uit deskundigen met verschillende achtergronden, die natuurlijk allemaal een ruime kennis van spellen hebben en in de spellenwereld hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Van een oprichter van een spellenclub of –evenement tot een spelfotograaf, van een recensent voor blog of tijdschrift tot een winkelier: ze hebben allemaal gemeen dat ze het betere spel een warm hart toedragen.

Volg aanstaande zaterdag vanaf 11 uur de live-uitzending op Youtube via deze link: youtu.be/8A6tYh_kixc

Geef een reactie