Expertsprijs 2020: nominaties

De drie genomineerde spellen voor de Nederlandse Spellenprijs 2020 – Experts:

Architecten van het Westelijk Koninkrijk

Je wilt indruk maken op de koning. Als architect kun je braaf meebouwen aan de kathedraal, maar andere gebouwen kunnen ook aanzien opleveren, zelfs als ze van bedenkelijke aard zijn. Aan het einde heiligt het doel namelijk de middelen.

Architecten van het Westelijk Koninkrijk is een ontwerp van Shem Phillips en Sam Macdonald en wordt uitgegeven door White Goblin Games. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf 12 jaar en heeft een speelduur van 90 minuten.

Juryoordeel: Een workerplacement waar je eigen arbeiders elkaar kunnen versterken, maar het risico lopen door een concurrent opgepakt te worden, betekent volop interactie. De dynamiek van het reputatiespoor met de bijbehorende voor- en nadelen maakt er een prachtig en origineel geheel van.

Crown of Emara

De kroon van Emara eis je op door meer burgers aan je zijde te scharen én te huisvesten dan die andere troonpretendenten. Om in de stad actief te kunnen zijn, moet je echter op het platteland broodnodige grondstoffen verzamelen.

Crown of Emara is een ontwerp van Benjamin Schwer en wordt uitgegeven door 999 Games. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf 12 jaar en heeft een speelduur van 75 minuten.

Juryoordeel: In dit uitdagende spel speel je letterlijk op twee borden tegelijkertijd en dient je aanhang ook nog hand in hand te gaan met huisvesting. Bij deze dubbele balanceeract wil je ook nog de anderen te snel af zijn om maximale opbrengsten te krijgen. Een echte hersenkraker.

Teotihuacan

Gedurende drie eclipsen help je deze Meso-Amerikaanse stad vorm te geven. De ervaring van je familieleden stijgt, totdat ze het stokje overdragen op een nieuwe generatie die van voren af aan begint. Maak jij je familie-erfenis onsterfelijk met de bouw van de Piramide van de Zon?

Teotihuacan is een ontwerp van Daniele Tascini en wordt uitgegeven door Jumping Turtle Games. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf 14 jaar en heeft een speelduur van 120 minuten.

Juryoordeel: Het innovatieve gebruik van de arbeiders die veel weghebben van dobbelstenen zorgt voor interactie en uitdagende keuzes. Goed plannen, zodat je arbeiders op het juiste moment de vele score- en ontwikkelingsmogelijkheden benutten, is essentieel in dit pittige, strategische spel.

3 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: