Familieprijs 2020: nominaties

De drie genomineerde spellen voor de Nederlandse Spellenprijs 2020 – Familie:

De Zoektocht naar El Dorado

Als expeditieleider probeer je als eerste El Dorado te vinden door de jungle van Zuid Amerika. Huur de juiste assistenten in om jouw expeditie succesvol te maken. Kwaliteit gaat daarbij voor kwantiteit.

De Zoektocht naar El Dorado is een ontwerp van Reiner Knizia en wordt uitgegeven door 999 Games. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van 45 minuten.

Juryoordeel: Met eenvoudige regels is een geweldig ontdekkingsspel ontstaan. Zo snel mogelijk naar El Dorado! Een deckbuilder met een race-element. Doordat je elkaar lekker in de weg kunt lopen, is er een goede portie interactie en spanning aanwezig.

Menara

Hoe zal deze eeuwenoude tempel er hebben uitgezien? Slagen jullie er gezamenlijk in spectaculaire tempels te herbouwen volgens de instructies? Een stabiele hand en een scherpe geest zijn noodzakelijk om hoger en hoger te komen.

Menara is een ontwerp van Oliver Richtberg en wordt uitgegeven door 999 Games. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van 30 minuten.

Juryoordeel: Samen een tempel bouwen blijkt behoorlijk uitdagend te zijn, met vloeren in rare vormen en pilaren op vreemde plekken. Op het eerste gezicht lijkt het een puur behendigheidsspel: zorg dat je stabiel de lucht in bouwt. Slim pilaren uitwisselen met het kamp is echter essentieel.

Point Salad

Ga naar de markt om groente te halen voor een lekkere salade. Vergeet daarbij de juiste recepten niet, want die bepalen de opbrengst. Wie maakt de beste puntensalade?

Point Salad is een ontwerp van Shawn Stankewich, Molly Johnson en Robert Melvin en wordt uitgegeven door White Goblin Games. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van 20 minuten.

Juryoordeel: Setjes verzamelen op talloze manieren. Eerst groentes verzamelen en daarna bijbehorende puntenrecepten scoren, of andersom? Of toch liever mixen? Houd in ieder geval in de gaten wat anderen nodig hebben!

3 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: