Kennersprijs 2020: nominaties

De drie genomineerde spellen voor de Nederlandse Spellenprijs 2020 – Kenners:

De Crew

Ga met je bemanning op ruimtereis. In dit coöperatieve kaartspel probeer je steeds uitdagendere missies te volbrengen door de juiste slagen bij de juiste spelers te krijgen. Alleen als het iedereen lukt de eigen opdrachten uit te voeren, slaagt de missie.

De Crew is een ontwerp van Thomas Sing en wordt uitgegeven door 999 Games. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van 20 minuten.

Juryoordeel: Als slagenspel herkenbaar, met extra elementen. Coöperatief, zonder directe communicatie. Regelmatig spannend tot de laatste slag. De grote verscheidenheid aan missies garandeert zowel een grote herspeelbaarheid als variabele moeilijkheidsgraad. Waar was dit spel al die tijd?

De Taveernen van de Oude Stad

Slaag je erin zoveel mogelijk stamgasten te krijgen bij jouw taveerne? Zorg voor tafels, bediening en vertier en natuurlijk voldoende bier. Het verdiende geld investeer je in verbouwingen, hopend op waardevolle handtekeningen in het gastenboek.

De Taveernen van de Oude Stad is een ontwerp van Wolfgang Warsch en wordt uitgegeven door 999 Games. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar en heeft een speelduur van 60 minuten.

Juryoordeel: Een prachtig uitgevoerd en heel thematisch spel. De twist dat je al de volgende ronde je aangeschafte kaarten krijgt, geeft deze deckbuilder wat meer controle. Het dobbelsteen-draften ondersteunt de fijne combinatie van geluk en tactiek.

Tiny Towns

Stadsplanning op een lege bouwkavel moet niet zo moeilijk zijn, toch? Wel als de grondstoffen niet altijd in de gewenste volgorde worden aangeleverd. Wie bouwt de meest welvarende stad?

Tiny Towns is een ontwerp van Peter McPherson en wordt uitgegeven door White Goblin Games. Het spel is geschikt voor 1-6 spelers vanaf 14 jaar en heeft een speelduur van 45 minuten.

Juryoordeel: Bedrieglijk eenvoudig. Je probeert efficiënt en vindingrijk bouwstenen te plaatsen op je (te) kleine stad, om er uiteindelijk gebouwen van te maken. Dat moet ook nog op elkaar afgestemd zijn, terwijl je medespelers je vaak aanleveren waar je niet op zit te wachten. Veel variatie in gebouwen zorgt voor eindeloos puzzelplezier.

2 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: