Interviews met juryleden

De laatste aflevering van de Startspelers Bordspel Podcast bevat een heel item over de Nederlandse Spellenprijs. Rowdy van As a Board Gamer geeft een inkijkje in de weg naar de nominatielijsten. Als jurylid had hij de mogelijkheid om ook stukjes uit verschillende bijeenkomsten te gebruiken om meer inzicht te geven.

In aflevering 79 (ook op Spotify) van de Podcast heeft Rowdy – naast fragmenten uit de bijeenkomst waarin de genomineerde spellen bepaald werden – ook interviews met juryleden toegevoegd. Op deze manier krijg je een beter beeld van het proces, maar ook inzicht in de beweegredenen van de jury.

Aan het woord komen juryvoorzitter Niek Ederveen, Nederlandse-Spellenprijs-oprichter Ronald Hoekstra, Amsterdice-oprichter Lies Spruit en spelfotograaf Henk Rolleman. Je krijgt een mooi beeld van de diversiteit van de jury. En het laat zien hoe de verschillende juryleden elk eigen perspectieven inbrengen. Zo komen ze samen tot betere meningen. Voor Rowdy is het eigenlijk ook een persoonlijke terugblik. Hij deelt zijn ervaringen over dit eerste jaar dat hij bij de jury zit.

Geef een reactie