Interviews met de uitgevers

Deze week kun je bij de Startspelers Bordspel Podcast een uitgebreid interview horen. De uitgevers van de spellen die genomineerd zijn voor de Nederlandse Spellenprijs 2020 komen aan het woord. Ons jurylid Rowdy heeft direct na afloop van die bijeenkomst de aanwezige vertegenwoordigers van de uitgevers voor zijn microfoon weten te halen.

Zo spreken Tom Delmé en Mathias Gezelvan Jumping Turtle Games in het interview over de bijzonderheden van Teotihuacan. En Mathias blijkt iets te moeten bekennen aan Tom.

Daarna is het de beurt aan Johan Kuipers en Jonny de Vries. Zij hebben met White Goblin Games in alle drie de categorieën een nominatie weten binnen te slepen. Ze vertellen over hun aanpak om Point Salad in een kleiner doosje te krijgen. Niet alleen het kennerspel Tiny Towns wordt besproken, maar er wordt in het interview ook al vooruitgeblikt op de uitbreidingen. Hetzelfde geldt voor de experttitel Architecten van het Westelijk Koninkrijk.

Vervolgens sluiten Bert Calis en Eduard van Buggenum aan van 999 Games. Ze bespreken de productontwikkeling van De Zoektocht naar El Dorado en de verrassingen bij Menara en de extra laag in De Crew. Verder blijken ze het niet helemaal eens over De Taveernen van de Oude Stad. Ze sluiten af met de underdog Crown of Emara.

Vorige week gaf de Startspelers Bordspel Podcast al een inkijkje in de weg naar de nominatielijsten. Deze week is in aflevering 80 dus een verdiepend interview met de uitgevers te beluisteren. En tot slot is nog de integrale bekendmaking van de genomineerde spellen opgenomen.

Geef een reactie