Uitreiking 2020 volledig digitaal

Zaterdag 7 november worden de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2020 bekendgemaakt. Vanaf 11 uur zal de bekendmaking gestreamd worden via het eigen YouTube-kanaal.

Vanwege de COVID-19 maatregelen hebben we besloten de hele uitreiking enkel digitaal te doen. Dat betekent dat er geen toeschouwers bij aanwezig zijn. Zelfs de uitgevers zullen niet in de zaal zijn om een prijs in ontvangst te nemen. Zoals andere jaren stellen de uitgevers wel zelf de genomineerde spellen voor. Dit keer gebeurt dat met korte filmpjes.

Presentatie van de genomineerde spellen

999 Games presenteert in de categorie Familie de twee spellen De Zoektocht naar El Dorado en Menara, en White Goblin Games Point Salad.

De Zoektocht naar El Dorado
De Zoektocht naar El Dorado, voor 2-4 spelers, ontworpen door Reiner Knizia en uitgegeven door 999 Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk video
Menara
Menara, voor 2-4 spelers, ontworpen door Oliver Richtberg en uitgegeven door 999 Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk video

Point Salad
Point Salad, voor 2-6 spelers, ontworpen door Shawn Stankewich, Molly Johnson en Robert Melvin en uitgegeven door White Goblin Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk video

In de categorie Kenners stelt 999 Games zowel De Crew als De Taveernen van de Oude Stad voor, terwijl Tiny Towns door White Goblin Games wordt voorgesteld.

De Crew
De Crew, voor 2-5 spelers, ontworpen door Thomas Sing en uitgegeven door 999 Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk video
Taveernen van de Oude Stad
De Taveernen van de Oude Stad, voor 2-4 spelers, ontworpen door Wolfgang Warsch en uitgegeven door 999 Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk video
Tiny Towns
Tiny Towns, voor 1-6 spelers, ontworpen door Peter McPherson en uitgegeven door White Goblin Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk video

In de categorie Experts licht White Goblin Games eerst Architecten van het Westelijk Koninkrijk uit, 999 Games daarna Crown of Emara en Jumping Turtle Games ten slotte Teotihuacan.

Architecten van het Westelijk Koninkrijk
Architecten van het Westelijk Koninkrijk, voor 1-5 spelers, ontworpen door Shem Phillips en Sam Macdonald en uitgegeven door White Goblin Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk­ video
Crown of Emara
Crown of Emara, voor 1-4 spelers, ontworpen door Benjamin Schwer en uitgegeven door 999 Games.
Lees het juryoordeel/ Bekijk­ video
Teotihuacan
Teotihuacan, voor 1-4 spelers, ontworpen door Daniele Tascini en uitgegeven door Jumping Turtle Games.
Lees het juryoordeel/ Bekijk­ video

Aansluitend aan het voorstellen van de drie genomineerde spellen in een categorie, maakt de jury de winnaar in die categorie bekend. Hopelijk lukt het om dat te doen terwijl er online contact is met de uitgevers, zodat we gelijk een eerste reactie kunnen vragen.

20 jaar Nederlandse Spellenprijs

Tijdens de ceremonie zullen we ook nog kort ingaan op de historie van de Nederlandse Spellenprijs, die we dit jaar voor de twintigste keer uit mogen rijken.

De jury bestaat uit negen onafhankelijke spellenexperts, met verschillende achtergronden om het spellenlandschap goed af te dekken. De jury beoordeelt de spellen die voor de Nederlandse markt in het tijdvak van 1 juli tot en met 30 juni uitgekomen zijn, bepaalt welke spellen genomineerd worden en kiest uiteindelijk de winnaars. De Nederlandse Spellenprijs staat onder auspiciën van de landelijke Spellenvereniging Ducosim.

3 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: