Kennersprijs 2020: De Crew

Winnaar Kennersprijs 2020

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, dé kwaliteitsprijs voor in het Nederlands uitgebrachte gezelschapsspellen, heeft zaterdag 7 november de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2020 bekendgemaakt. Dit jaar wordt ook voor het eerst een prijs in de categorie Kennersspellen uitgereikt. En die prijs gaat naar…

De Crew

Ga met je bemanning op ruimtereis. In dit coöperatieve kaartspel probeer je steeds uitdagendere missies te volbrengen door de juiste slagen bij de juiste spelers te krijgen. Alleen als het iedereen lukt de eigen opdrachten uit te voeren, slaagt de missie.

De Crew is een ontwerp van Thomas Sing en wordt uitgegeven door 999 Games. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van 20 minuten.

Juryoordeel

Als slagenspel herkenbaar, met extra elementen. Coöperatief, zonder directe communicatie. Regelmatig spannend tot de laatste slag. De grote verscheidenheid aan missies garandeert zowel een grote herspeelbaarheid als variabele moeilijkheidsgraad. Waar was dit spel al die tijd?

De genomineerden van 2020

De Crew
De Crew, voor 2-5 spelers, ontworpen door Thomas Sing en uitgegeven door 999 Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk video
Taveernen van de Oude Stad
De Taveernen van de Oude Stad, voor 2-4 spelers, ontworpen door Wolfgang Warsch en uitgegeven door 999 Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk video
Tiny Towns
Tiny Towns, voor 1-6 spelers, ontworpen door Peter McPherson en uitgegeven door White Goblin Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk video

3 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: