Winnaar Expertprijs 2020: Architecten van het Westelijk Koninkrijk

Winnaar Expertsprijs 2020

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, dé kwaliteitsprijs voor in het Nederlands uitgebrachte gezelschapsspellen, heeft zaterdag 7 november de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2020 bekendgemaakt. De prijs in de categorie Expertspellen gaat naar…

Architecten van het Westelijk Koninkrijk

Je wilt indruk maken op de koning. Als architect kun je braaf meebouwen aan de kathedraal, maar andere gebouwen kunnen ook aanzien opleveren, zelfs als ze van bedenkelijke aard zijn. Aan het einde heiligt het doel namelijk de middelen.

Architecten van het Westelijk Koninkrijk is een ontwerp van Shem Phillips en Sam Macdonald en wordt uitgegeven door White Goblin Games. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf 12 jaar en heeft een speelduur van 90 minuten.

Juryoordeel

Een workerplacement waar je eigen arbeiders elkaar kunnen versterken, maar het risico lopen door een concurrent opgepakt te worden, betekent volop interactie. De dynamiek van het reputatiespoor met de bijbehorende voor- en nadelen maakt er een prachtig en origineel geheel van.

De genomineerden van 2020

Architecten van het Westelijk Koninkrijk
Architecten van het Westelijk Koninkrijk, voor 1-5 spelers, ontworpen door Shem Phillips en Sam Macdonald en uitgegeven door White Goblin Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk­ video
Crown of Emara
Crown of Emara, voor 1-4 spelers, ontworpen door Benjamin Schwer en uitgegeven door 999 Games.
Lees het juryoordeel/ Bekijk­ video
Teotihuacan
Teotihuacan, voor 1-4 spelers, ontworpen door Daniele Tascini en uitgegeven door Jumping Turtle Games.
Lees het juryoordeel/ Bekijk­ video

1 Reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: