Winnaars Nederlandse Spellenprijs 2020

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, dé kwaliteitsprijs voor in het Nederlands uitgebrachte gezelschapsspellen, heeft zaterdag 7 november de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2020 bekendgemaakt. Ieder jaar worden prijzen uitgereikt in de categorieën ‘beste familiespel’ en ‘beste expertspel’, en daar is dit jaar de categorie ‘beste kennerspel’ aan toegevoegd.

De winnaars van 2020

Point Salad van uitgeverij White Goblin Games is het beste familiespel, De Crew van 999 Games het beste kennerspel en Architecten van het Westelijk Koninkrijk van White Goblin Games het beste expertspel.

Point Salad
Point Salad, voor 2-6 spelers, ontworpen door Shawn Stankewich, Molly Johnson en Robert Melvin en uitgegeven door White Goblin Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk video
De Crew
De Crew, voor 2-5 spelers, ontworpen door Thomas Sing en uitgegeven door 999 Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk video

Architecten van het Westelijk Koninkrijk
Architecten van het Westelijk Koninkrijk, voor 1-5 spelers, ontworpen door Shem Phillips en Sam Macdonald en uitgegeven door White Goblin Games.
Lees het juryoordeel / Bekijk­ video

Bijzondere prijs voor Erwin Broens

Bijzondere Prijs 2020

De jury van de Nederlandse Spellenprijs heeft besloten om Erwin Broens een Bijzondere Prijs toe te kennen voor zijn enorme bijdrage aan de Nederlandse bordspellenhobby gedurende tientallen jaren. De jury licht toe:

Erwin is altijd heel erg betrokken geweest bij de gebeurtenissen in het spellenwereldje, en schroomt daarbij niet om zowel lof als kritiek te geven wanneer hij dat verdiend acht. Hij heeft een uitgesproken mening en neemt daarbij geen blad voor de mond. Tegelijkertijd is hij bereid om mensen de weg te wijzen, beginnende uitgevers te helpen en initiatieven te ondersteunen. Zo heeft hij bij de landelijke spelvereniging Ducosim in zijn bestuursjaren de verenigingsbeurs naar de Jaarbeurs gebracht en stond hij in 2000 mede aan de wieg van de oprichting van de Nederlandse Spellenprijs.

Erwin Broens, winnaar van de Bijzondere Prijs 2020

Maar meer nog is hij bekend van zijn recensies en nieuwsberichten op zijn website Bordspeler.nl. De impact hiervan op de Nederlandstalige spellenwereld is bijzonder groot te noemen. Zowel beginnende als ervaren spelers komen dankzij Erwin bij de juiste informatie uit en verkrijgen nieuwe inzichten over deze mooie hobby. Het feit dat hij zonder onderbreking zijn webactiviteiten nu precies 25 jaar voor iedereen toegankelijk maakt, heeft de jury unaniem aangegrepen om hem deze Bijzondere Prijs 2020 toe te kennen.

Het reglement van de Nederlandse Spellenprijs bepaalt dat de jury kan besluiten tot het toekennen van bijzondere prijzen. Tot nu toe is hier zeer terughoudend mee omgegaan. De uitzonderlijke prestatie van Erwin Broens was voor de jury echter de aanleiding om voor de eerste keer in haar bestaan de mogelijkheid te benutten en deze bijzondere prijs uit te reiken.

5 Reacties

  1. […] ファミリー部門賞:ポイントサラダ(Point Salad) ノミネート:エルドラドを探して(De Zoektocht naar El Dorado)、メナラ(Menara) 経験者部門賞:ザ・クルー(De Crew) ノミネート:ティーフェンタールの酒場(De Taveernen van de Oude Stad)、タイニータウン(Tiny Towns) エキスパート部門賞:西フランク王国の建築家(Architecten van het Westelijk Koninkrijk) ノミネート:エマラの王冠(Crown of Emara)、テオティワカン:シティオブゴッズ(Teotihuacan) (Nederlandse Spellenprijs:Winnaars Nederlandse Spellenprijs 2020 ) […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: