Sam Macdonald ook vereerd met Nederlandse Spellenprijs

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2020 in de categorie Experts is Architecten van het Westelijk Koninkrijk van White Goblin Games. Dit spel kent twee auteurs. Shem Phillips, die vorig jaar met Rovers van de Noordzee ook al wist te winnen, in dezelfde categorie. Voor Sam Macdonald, de andere auteur, was Architecten zijn eerste gepubliceerde spel, en meteen een schot in de roos!

Sam Macdonald is super blij met de prijs, en deelt dat ook met ons via een videoboodschap. Natuurlijk kun je die vinden op ons kanaal. De première is op zaterdag 12 december om 11:00 uur.

Zijn enthousiasme over de prijs werkt aanstekelijk. Verder vertelt hij iets over de ontstaansgeschiedenis van Architecten. Op een dag, terwijl hij aan het werk was, kreeg hij ineens een ingeving. Hoe dat ervoor zorgde dat hij van spelliefhebber winnaar werd van een prijs met een voor hem niet uit te spreken naam, kun je in zijn filmpje zien.

Hij deelt ook een nieuwtje met ons! Hij licht namelijk een tipje van de sluier op, als het gaat om een toekomstig project. Het zal niet geheel verwonderen met wie hij samen de spellen ontwerpt. Spellen? Inderdaad, het gaat ook deze keer om een reeks. En wie de spellen uit het verleden kent en weet uit welke richtingen de wind kan waaien, zou al best wel eens de goede voorspelling hebben kunnen doen…

We wensen jullie heel veel plezier met zijn filmpje!

Geef een reactie