NSP 2020

De winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2020 zijn Point Salad, De Crew en Architecten van het Westelijk Koninkrijk. Met ingang van 2020 hanteert de jury van de Nederlandse Spellenprijs drie categorieën: de Nederlandse Spellenprijs – familie, de Nederlandse Spellenprijs – kenners en de Nederlandse Spellenprijs – experts. Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. Een kennerspel biedt wat meer uitdaging. Een expertspel is geschikt voor spelers met nog meer speelervaring.

Point Salad

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – familie van 2020 is Point Salad, een spel voor 2 – 6 spelers vanaf 8 jaar, waarbij de spelers naar de markt gaan voor lekkere salade en recepten.

Point Salad is een ontwerp van Shawn Stankewich, Molly Johnson en Robert Melvin en wordt uitgegeven door White Goblin Games.

De jury oordeelt over Point Salad: ‘Setjes verzamelen op talloze manieren. Eerst groentes verzamelen en daarna bijbehorende puntenrecepten scoren, of andersom? Of toch liever mixen? Houd in ieder geval in de gaten wat anderen nodig hebben!’.

De andere genomineerden in deze categorie waren De Zoektocht naar El Dorado (uitgever: 999 Games) en Menara (uitgever: 999 Games).

Winnaar Kennersprijs 2020

De Crew

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – kenners van 2020 is The Crew, een spel voor 2 – 5 spelers vanaf 10 jaar, waarbij de spelers op ruimtereis steeds uitdagendere missies proberen te volbrengen.

De Crew is een ontwerp van Thomas Sing en wordt uitgegeven door 999 Games.

De jury oordeelt over The Crew: ‘Als slagenspel herkenbaar, met extra elementen. Coöperatief, zonder directe communicatie. Regelmatig spannend tot de laatste slag. De grote verscheidenheid aan missies garandeert zowel een grote herspeelbaarheid als variabele moeilijkheidsgraad. Waar was dit spel al die tijd?’.

De andere genomineerden in deze categorie waren De Taveernen van de Oude Stad (uitgever: 999 Games) en Tiny Towns (uitgever: White Goblin Games).

Winnaar Expertsprijs 2020

Architecten van het Westelijk Koninkrijk

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs – experts van 2020 is Architecten van het Westelijk Koninkrijk, een spel voor 1 – 5 spelers vanaf 12 jaar, waarbij spelers als architecten indruk willen maken op de koning met aanzienlijke gebouwen.

Architecten van het Westelijk Koninkrijk is een ontwerp van Shem Phillips en Sam Macdonald en wordt uitgegeven door White Goblin Games.

De jury oordeelt over Architecten van het Westelijk Koninkrijk: ‘Een workerplacement waar je eigen arbeiders elkaar kunnen versterken, maar het risico lopen door een concurrent opgepakt te worden, betekent volop interactie. De dynamiek van het reputatiespoor met de bijbehorende voor- en nadelen maakt er een prachtig en origineel geheel van’.

De andere genomineerden in deze categorie waren Crown of Emara (uitgever: 999 Games) en Teotihuacan (uitgever: Jumping Turtle Games).

Geef een reactie