De nominaties worden op 18 september bekendgemaakt

De jury van de Nederlandse Spellenprijs is druk bezig met de laatste stappen om de nieuwe spellen van afgelopen jaargang te beoordelen. Op 18 september zullen de nominaties bekendgemaakt worden. Deze bijeenkomst zal, in het bijzijn van de uitgevers, live uitgezonden worden via het eigen YouTube-kanaal.

Alle spellen die voor het eerst in het Nederlands uitgegeven zijn gedurende het tijdvak 1 juli 2020 tot en met 30 juni 2021, en (ook) gericht zijn op een volwassen publiek, komen in aanmerking voor een nominatie.

De jury bestaat uit vrijwilligers met verschillende achtergronden. Ze hebben natuurlijk allemaal blijk geven van een goede kennis over spellen en hebben in de spellenwereld hun sporen ruimschoots verdiend. Van de oprichter van een spellenclub of –evenement tot spelfotograaf. Van recensent voor een blog of tijdschrift tot winkelier, ze hebben allemaal gemeen dat ze het betere spel een warm hart toedragen.

Officiële bekendmaking live op Youtube

Vanaf 13:00 uur op 18 september zal de jury de beste drie spellen bekendmaken voor elke categorie. De categorieën zijn: Familie, Kenners en Experts. Vanwege de COVID-19-maatregelen zal dat dit jaar wederom niet op een spellenbeurs kunnen plaatsvinden. Er zal ook geen publiek bij de plechtigheid aanwezig kunnen zijn.

Omdat de Nederlandse Spellenprijs juist als doel heeft de consument een onafhankelijk waardeoordeel te geven, is besloten de bekendmaking dit jaar uit te zenden via YouTube. De bijeenkomst zal wel bijgewoond worden door enkele genodigden. Hieronder zullen uiteraard de uitgevers van de negen genomineerde spellen zijn, zodat zij nog wel een korte reactie kunnen geven.

Over een kleine week wordt dus duidelijk welke spellen bekroond worden met de felbegeerde nominaties. Welke spellen zullen in de voetsporen treden van De Crew, Point Salad en Architecten van het Westelijk Koninkrijk, de winnaars van afgelopen jaar? Het speculeren kan beginnen.

Geef een reactie