Familieprijs 2021: nominaties

De drie genomineerde spellen voor de Nederlandse Spellenprijs 2021 – Familie:

Cartographers

catographers

De koningin wil de beste gebieden claimen voor haar koninkrijk. Als cartograaf is het je taak deze gebieden te vinden en in kaart te brengen, ook als je concurrenten je op een dwaalspoor proberen te brengen.

Cartographers is een ontwerp van Jordy Adan en wordt uitgegeven door Intrafin. Het spel is geschikt voor 1 tot 100 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van 40 minuten.

Juryoordeel: In dit spel draai je een kaart open, waarna alle spelers tegelijkertijd in hun eigen koninkrijk een gebied intekenen. Grote groepen kunnen hier dus ook prima mee uit de voeten. Elk spel bedenkt de koningin weer andere eisen waaraan je zo goed mogelijk wilt voldoen. Maak je er een kunstwerkje van of ben je gewoon effectief? Het af en toe mogen kliederen bij de buren zorgt voor een gemeen randje.

Cubirds

Tijdens een lentewandeling in de velden zie je veel verschillende vogels. Weet jij als eerste zeven verschillende soorten bij hun familie terug te brengen? Of concentreer je je op twee?

CuBirds is een ontwerp van Stefan Alexander en wordt uitgegeven door Gam’inBIZ. Het spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van 20 minuten.

Juryoordeel: De originele en gevarieerde afbeeldingen van de vogels nodigen direct uit tot spelen. Met de ene soort vogel sluit je andere vogels in, die je verzamelt. Deze kun je later gebruiken om nog meer vogels te bemachtigen, maar durf je wel verder te sparen of speel je op safe? Want wordt de ronde beëindigd, kunnen je vogels gevlogen zijn.

Detective Club

Om toe te mogen treden tot de Detective Club moet je aantonen dat je de vereiste vaardigheden hebt. Kun je de samenzweerder ontmaskeren of weet je je juist staande te houden als samenzweerder?

Detective Club is een ontwerp van Oleksandr Nevskiy en wordt uitgegeven door Jumping Turtle Games. Het spel is geschikt voor 4 tot 8 spelers vanaf 8 jaar en heeft een speelduur van 45 minuten.

Juryoordeel: Met behulp van de prachtig geïllustreerde kaarten is het voor de spelleider een feest om aanwijzingen te geven aan de samenzweerder. Als samenzweerder moet je met een stalen gezicht razendsnel kunnen improviseren als het uur der waarheid aanbreekt. Weten de detectives je dan te ontmaskeren of verdedig jij overtuigend je gekozen kaarten? Jong en oud kunnen hierin hun creativiteit kwijt.

Geef een reactie