Kennersprijs 2021: nominaties

De drie genomineerde spellen voor de Nederlandse Spellenprijs 2021 – Kenners:

De Dwergen van Nidavellir

Om het dwergenrijk te verdedigen, wil je zo’n sterk mogelijk dwergenleger rekruteren. Hiervoor ga je van taveerne naar taveerne om passende soldaten te vinden. En hopelijk trekt de samenstelling van je leger ook nog bijzondere helden aan.

De Dwergen van Nidavellir is een ontwerp van Serge Laget en wordt uitgegeven door White Goblin Games. Het spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar en heeft een speelduur van 45 minuten.

Juryoordeel: Dit spel kent een bijzonder biedmechanisme met munten, waardoor het inzetten van een waardeloze munt je een andere munt laat verbeteren. Aangezien je met het hoogste bod in een taveerne als eerste een soldaat mag rekruteren, levert dit al een mooi dilemma op. Daarnaast balanceer je tussen helden aantrekken en divisies heel krachtig maken. Veel keuzes in dit snelle bied- en verzamelspel.

It’s a Wonderful World

Je bouwt aan je imperium en hebt maar kort de tijd om te laten zien dat jij het machtigste bent. Je mag geen steekjes laten vallen. Kies de juiste ontwikkelingen, profiteer van je productie en laat je concurrentie verbluft achter.

It’s a Wonderful World is een ontwerp van Frédéric Guérard en wordt uitgegeven door Geronimo Games. Het spel is geschikt voor 1 tot 5 spelers vanaf 14 jaar en heeft een speelduur van 45 minuten.

Juryoordeel: Je bent echt een productieketen aan het bouwen in dit spel. Welke gebouwen kies je, welke heb je nodig en welke gun je je concurrenten niet? Wat kun je nog bouwen? De strakke deadline van vier ronden houdt je scherp. Het ondertussen zien groeien van je imperium is heel leuk.

MicroMacro: Crime City

Wat een criminele stad is dit toch. Overvallen, moorden, te veel om op te noemen. De politie zit met de handen in het haar. Ben jij in staat om de misdaden op te lossen?

MicroMacro: Crime City is een ontwerp van Johannes Sich en wordt uitgegeven door White Goblin Games. Het spel is geschikt voor 1 tot 4 spelers vanaf 12 jaar en heeft een speelduur van 30 minuten.

Juryoordeel: Dit is een verrassend puzzelspel. Gewapend met een loep probeer je samen met je mededetectives in de enorme stadskaart steeds moeilijkere zaken op te lossen. Volg het spoor van de slachtoffers en de daders. Je leert deze misdadige stad steeds beter kennen. Het spel gebruikt een bekend en geliefd concept om er een nieuwe, verslavende twist aan te geven. Aan het eind blijken er dan nog extra misdaden in verstopt te zijn.

Geef een reactie